Zircosol står för Zirconia Solutions. Zirkonia är det material vi främst jobbar med. Företagets idé är att ta fram lösningar och produkter som fungerar bättre än tidigare system. Anledningen till det är mångårig praktisk erfarenhet av behandlingar med tandimplantat. Erfarenheter som under dessa år har resulterat i tankar och funderingar hur man ska undvika de fel och brister som visat sig uppkomma mer eller mindre frekvent i befintliga system.
Ett resultat är att vi har nu tagit fram ett ”onepiece” tandimplantatkoncept i zirconiumdioxid (ZrO₂) som är en keram, och vi har namngett det Zircasso®.
Zircasso® kommer att finnas i 2 diametrar 4,1 (längd 8, 10, 12, 14mm) & 5,1mm (längd 8, 10, 12mm)

Zircosol är ett fristående företag som jobbar, så långt det är möjligt, med biokompatibla material, med fokus på keramen zirkonia.
Vi ligger centralt i Stockholm där vi utgår med vår verksamhet. Vi är i en spännande uppstartsfas och samarbetar med många olika personer med högt anseende inom området för att hela tiden ligga rätt i fokus.

Mutlu Özcan

Prof. (NL) Dr. med. dent,Ph. D, FADM, 
FDS RSPS (Glasgow)
Head of Dental Materials Unit,
har en erfarenhet och kunskap på forskningssidan få (om någon) i världen når upp till.
För närvarande tjänstgör hon främst på
University Medical Center Groningen, Nederländerna
Zürich Universitet, Schweiz.
(fullständig CV) samt publicerad dokumentation

Noran De Basso

Leg. Tandläkare, DDS
Tandläkare som arbetat med implantat sedan 1995.
Ägare av Svea Tandklinik

James Shen

Professor i materiallära,
Department of Materials and Environmental Chemistry
Stockholms Universitet.

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och för att analysera vår trafik. Bestäm om du är villig att acceptera cookies från vår webbplats.