Varför implantat?

1. Naturligt utseende och bekväm passning.

Tandimplantat är utvecklade och designade för att så långt som möjligt efterlikna en naturlig tand. Förutom känslan att ha en tand ger det också ett större självförtroende och självkänsla när man ler, äter eller allmänt är ute i offentligheten utan att vara rädd för utseendet eller att tappa en protes.

2. Långsiktighet och tillförlitlighet.

Om man följer direktiv runt skötsel och underhåll så kan ett tandimplantat sitta lika länge som en mer konventionell tandrestoration.

3. Hög framgångsrad.

Väl planerat och underhållet tandimplantat har ofta en högre överlevnadsgrad än andra ersättningsmetoder. I takt med att teknologi och tekniken utvecklas så ökar också överlevnadsgraden hos tandimplantaten. Personer med god hälsa har också störst chans för riktigt bra resultat med tandimplantat.

4. Förbättrad förmåga att äta och tugga.

Tandimplantat fäster i käkbenet precis som en vanlig tand. Att ersätta en tappad tand med tandimplantat tillåter dig att tugga maten bättre och även prata på ett naturligt sätt.

5. Förbättrade ansikts och benfunktioner.

Tandimplantat bevarar naturlig tandvävnad genom att man undviker behovet av att skära ned intilliggande tänder för konventionellt broarbete.
De kommer även att bevara benet och reducerar signifikant benresorptionen och försämringen som leder till förlust av käkbenshöjd. Tandimplantat hjälper också till att återställa din käkstruktur eftersom de minskar belastningen på de återstående orala strukturerna/tänderna och bevarar naturlig tandvävnad och minskar benresorptionen och försämring som leder till förlust av käkbenshöjd.

Tack vare dessa fördelar så gör tandimplantat att det är en bra investering i långsiktig tand och munhälsa.

Är du redo för en konsultation?

Boka en konsultation med en implantatspecialist som kan ge dig ett fint leende tillbaka och en högre självkänsla.

Vid en konsultation framkommer om tandimplantat är lämpligt, du får ett kostnadsförslag och ungefärlig behandlingstid.

www.sveatandklinik.se
Tel: +468320820